Rotaryclub Apeldoorn bestaat uit ongeveer veertig leden met een verschillende beroepsachtergrond en een actieve rol binnen de maatschappij. We komen (normaalgesproken) wekelijks bijeen in Hotel de Keizerskroon. Tijdens die bijeenkomsten hebben vriendschap en aandacht voor elkaar een grote functie. Maar een Rotaryclub is niet alleen een gezelligheidsvereniging: we zetten ons via allerlei projecten in voor de maatschappij – zowel met fysieke inzet en door fundraising.

Over Apeldoorn Dineert Thuis

Ons leven is op dit moment in de greep van het Coronavirus. Heel veel sociale activiteiten zijn afgelast waardoor we allemaal merken hoe belangrijk die in ons leven zijn. Daarnaast hebben ook veel ondernemers het zwaar. Als Rotaryclub willen we ons ook nu nuttig blijven maken voor onze lokale samenleving. Dat doen we met het project “Apeldoorn Dineert Thuis”.  

Via “Apeldoorn Dineert Thuis” presenteren we elke twee weken op dinsdag een mooie maaltijd, verzorgd door een restaurant of cateraar uit de omgeving. Ook jij kunt meedoen en maaltijden voor jezelf of mensen in je omgeving bestellen. Lekker voor jezelf, lief voor een ander en bovendien steun je zo ook nog de lokale horeca. 

Kleine moeite, toch?

ja, ik doe mee

volg ons op social media en blijf op de hoogte van onze activiteiten

een paar van onze andere projecten

Rotary Academy

Onze Rotary Academy bestaat uit een groep enthousiaste leden die vanuit verschillende beroepen en netwerken jonge, talentvolle deelnemers wil inspireren om daarmee het goede voor de maatschappij te willen doen. Vrijwillig en met veel positieve energie; People of Action!

Codeclub Apeldoorn

De Codeclub draait erom kinderen op de basisschool digitaal vaardig te maken. Om scholen te helpen geeft de Codeclub in drie jaar 4000 leerlingen van groep 6 en 7 in Apeldoorn gratis vijf programmeerlessen met een beproefde lesmethode. De Codeclub werkt alleen met vrijwilligers, een groep enthousiaste professionals. Rotaryclub Apeldoorn is een van de ondersteunende partijen in dit initiatief.

Houthakken

Wij leveren eerste klas haardhout voor ons sociaal fonds. We hakken het zelf en verpakken het in handige zakken. U betaalt slechts € 5,75 per zak en bij afname van tenminste 10 zakken brengen wij ze bij u thuis. Met de opbrengst ondersteunen we goede doelen. Bestellen kan via onze website www.rotaryclubapeldoorn.nl

Vleugel voor het Gelre Ziekenhuis

In de hal van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn staat sinds 25 september 2017 een vleugel, zoals dat tegenwoordig in veel stationshallen en op vliegvelden het geval is. Met een team van 5 amateur pianisten brengt deze vleugel een positieve noot in een omgeving waar mensen vaak gehaast en gespannen binnen komen. De vleugel is mogelijk geworden door een gift uit het Alexander van Brerofonds van Rotaryclub Apeldoorn. 

125 jaar Röntgenstralen

In 2020 is het 125 jaar geleden dat de in Apeldoorn opgegroeide Wilhelm Röntgen de ontdekking doet, die hem wereldwijde bekendheid geeft en waarvoor hem de eerste Nobelprijs voor Natuurkunde wordt toegekend: röntgenstralen!

Rotaryclub Apeldoorn steunt de Stichting Röntgen Apeldoorn in hun projecten om Wilhelm Röntgen in Apeldoorn meer bekendheid te geven.